Professionele kraamzorg van Yvonne

Gewoon kraamzorg zoals kraamzorg bedoeld is: Alle geïndiceerde uren, dus volledige dagen zorg, alle tijd voor goede begeleiding, tijd voor rust en weg te dromen met jullie baby. Ik geef professionele begeleiding bij de borstvoeding door jarenlange ervaring en bijscholingen. Willen jullie liever de fles geven, ook daar kan ik jullie optimaal bij begeleiden.

Je Zorgverzekering

De kosten voor kraamzorg worden voor iedereen uit de basiszorgverzekering vergoed. Daarnaast betaal je een eigen bijdrage, deze is landelijk bepaald. (In 2021 vastgesteld op €4,60) De kosten van de eigen bijdrage zijn bij alle kraamzorg organisaties/- ZZPers gelijk. Ben je aanvullend verzekerd, dan kan het zijn dat je de eigen bijdrage volledig of gedeeltelijk wordt vergoed.

In het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) is vast gelegd dat iedere kraamvrouw recht heeft op 49 uur bij het geven van borstvoeding en 45 uur bij het geven van kunstvoeding.

Vragen?

Neem gerust contact met me op.

  Waar Bevallen?

  Met je verloskundige overleg je waar je wilt bevallen. De kosten van thuis- of poliklinisch bevallen zijn verschillend. Bij een thuis – of poliklinische bevalling kom ik mee voor partus assistentie. (Alleen in ziekenhuizen waar dit is toegestaan)Ben je bevallen in het ziekenhuis en moet je nog een dag blijven dan wordt er voor iedere dag 6 uur in mindering gebracht op het totaal aantal uren.

  Als het nodig is kan de verloskundige extra zorguren/dagen bij indiceren tot en met de 10e dag.

  Zelf regelen

  Het is belangrijk dat je zelf de polisvoorwaarden van de ziektekostenverzekering goed door leest en eventueel navraag doet bij de zorgverzekeraar. Misschien is er nog een mogelijkheid om je verzekering aan te passen voor het einde van het jaar.

  Samenwerking

  Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om op niet voorziene omstandigheden voorbereid te zijn. Daarom werk ik samen met een aantal collega’s om elkaar zo nodig te kunnen helpen. Mijn collega’s zijn te vinden op www.kraamzorggroep-zzp.nl